Na šibenskim cestama prošli tjedan

Profesionalni vozači napravili niz prekršaja. A čega tek ima kad policijska akcija nije najavljena…

Policija je u preventivno represivnoj akciji prošli tjedan kontrolirala 88 teretnih vozila, a utvrdili su i kaznili vozače za 21 prešršaj. Jedan je vozač bio alkohpoloziran, šest je prekoračilo brzinu, desetorica nisu bila vezana,  jedan je prekršaj bio iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu te tri ostala prekršaja, priopćeno je iz PU Šibensko-kninske.

Iz policije navode i da pored opetovanih upozorenja i najave akcije kroz medije zabilježen je znatan broj prekršaja vozača teretnih vozila, a posebno težih prekršaja i to prekoračenja brzine kretanja, vožnje pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, a ti su prekršaji  najčešći uzroci prometnih nesreća s teškim posljedicama. Zbog toga pozivaju vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve da ne koriste mobitele tijekom vožnje, upravo zato što je čovjek ključni faktor za sigurnost prometa.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.