PROSVJED FUNCUTA: Mladić s frakturom lubanje prevezen u Split

Drugi prosvjed navijačke skupine Šibenski Funcuti koji je jučer poslijepodne pred utakmicu Šibenik-Vinogradar održan zbog nezadovoljstva navijača činjenicom da je HNK Šibenik bačen u treću ligu, nije prošao bez incidenta.

Kako je danas izvijestila policija, teške tjelesne ozlijede zadobio je maloljetnik kojemu su trojica navijača prije utakmice pokušala ukrasti motor.

Kada ih je maloljetnik u tome pokušao spriječiti, nasrnuli su na njega i zadali mu teške ozlijede. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o frakturi lubanje, zbog čega je mladić morao biti transportiran u Split na daljnje liječenje.

Osim toga, policija je izvijestila o još jednom jučerašnjem incidentu koji se dogodio jučer na stadionu na Šubićevcu.

Oko 250 pripadnika domaćih navijača pokušali su nasilno ući u prostor tribina.

Tom prilikom pri intervenciji policije, zbog sprječavanja policijskih službenika u obavljanju službene radnje u okviru njihovih ovlasti i narušavanja javnog reda i mira, u prostorije Policijske postaje Šibenik dovedena su i zadržana četiri pripadnika te navijačke skupine, izvijestili su iz policije.

NIJE TREBALO HUŠKATI

Ni prvi prosvjed Funcuta, podsjetimo, nije prošao bez incidenata. U svom pohodu netko je oštetio kafić Marka Karađole, dosadašnjeg direktora HNK Šibenik, mada policija navodi kako incident ne dovodi u vezu s okupljanjem Funcuta.

Funcuti imaju demokratsko pravo prosvjedovati, to je istina. No, javnost bi trebala apelirati na njih da to čine mirno i ne bi smjela podgrijavati ionako vruće emocije šibenskih navijača, kao što je to, primjerice učinio šibenski gradonačelnik Ante Županović u svom istupu u javnost.

– Protestirajte, imate na to svako pravo. I ja bi, da nisam na ovoj funkciji bio sutra s vama, no moramo učiniti sve da izbacimo politiku iz sporta i vratimo sport sportašima – poručio je gradonačelnik Ante Županović navijačima u subotu ujutro. Budući da je prosvjed završio sa žrtvom maloljetnika koji je teško ozlijeđen bez ikakvog razloga, postavlja se pitanje je li Županović trebao, kao prvi autoritet grada, izići pred navijače i utišati strasti, te pomoći da se izbjegnu žrtve, ili zazivati prosvjed.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.