PRVA DJEČJA ŽRTVA PETARDI OVE GODINE: Desetogodišnjaku petarda eksplodirala u ruci i teško ga ozlijedila

Desetogodišnji dječak teško je ozlijeđen u nedjelju popodne prilikom bacanja petardi u Kaštel Gomilici zbog čega je hospitaliziran na Dječjem odjelu splitskog KBC-a, doznaje se u policiji.

Jučer oko 13 sati u Kaštel Gomilici desetgodišnjak je bacao petarde, a jedna od njih eksplodirala mu je u ruci. Tom prilikom je zadobio prijelom članka šake i puknuće tetive te je zadržan na liječenju u bolnici.

Desetogodišnjak je prva dječja žrtva petardi, a osim njega sredinom mjeseca teže je ozlijeđen i 32-godišnjak.

Splitska policija još jednom poziva roditelje da djeci ne kupuju pirotehnička sredstva, da im ne dozvole njihovo korištenje, a sve kako bi se spriječile neželjene posljedice, ozljede djece. Ozljede koje nastaju kao posljedica uporabe pirotehnike, upozoravaju u policiji, najčešće su ozljede ruku, šaka te očiju, i mogu trajno narušiti zdravlje.

“Još jednom upozoravamo kako se pirotehnička sredstva II. i III. razreda mogu koristiti isključivo u razdoblju od 26. prosinca do 2. siječnja, dok je prodaja dozvoljena isključivo osobama starijima od 18 godina. Upozoravamo kako u tom razdoblju nije dozvoljeno korištenje pirotehnike II. i III. razreda u zatvorenim prostorima i prostorima gdje se okuplja veći broj osoba”, napominje Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

IZVOR: Večernji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.