Razbijena maloljetna banda u Šibeniku: Krali motore, krivotvorili isprave i dilali ‘travu’

Ukupno osam maloljetnika i dvojicu 20-godišnjaka šibenska policija sumnjiči za 20 kaznenih djela, od kojih 11 krađa, tri prikrivanja, po jedno kazneno djelo teške krađe i krivotvorenja isprave, te četiri omogućavanja trošenja droga. Sva kaznena djela počinili su na štetu više osoba i jedne tvrtke sa šibenskog područja.

Policija je utvrdila je da je šest osumnjičenih maloljetnika u vremenu od 19. ožujka do 30. svibnja na području Šibenika kralo motocikle i mopede, od kojih su neki ranije pronađeni i vraćeni vlasnicima, a dio dijelova je ukraden ili uništen.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, pretragom obiteljskih kuća i drugih prostora koje koriste osumnjičeni pronađena su i oduzeta su tri mopeda, jedna zaštitna kaciga i više raznih dijelova mopeda.

Nadalje, policija policija osnovano sumnja da su dvojica maloljetnika i jedan 20-godišnjak, u tom razdoblju u Šibeniku, skrivali ukradene motocikle i mopede, iako su znali da su ukradeni, a jedan od osumnjičenih maloljetnika je u vremenu od 10. do 18. svibnja na ukradeni moped stavio nepripadajuću registracijsku pločicu, dok je drugi osumnjičeni maloljetnik između 5. i 31. svibnja provalio, odnosno silom otvorio zaključano sjedalo mopeda i ukrao zaštitnu kacigu.

Jedan od osumnjičenih 20-godišnjaka u društvu s osumnjičenim maloljetnikom, 6. travnja iz parfumerije u Šibeniku ukrao je parfeme vrijedne više od tisuću kuna, a u vremenu od 8. do 31. svibnja na području Šibenika jedan od osumnjičenih maloljetnika je u četiri navrata svom maloljetnom prijatelju dao i omogućio trošenje marihuane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja jedan od osumnjičenih maloljetnika je, uz kaznenu prijavu, pritvoren, dok će kaznena prijava protiv svih ostalih osumnjičenika biti podnesena Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.