Razbojnik zbog dvije tisuće kuna usred Šibenika ženu porezao nožem po licu, napadao i blagajnice

U Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, u ponedjeljak 25. srpnja 2016. priveden je 33-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje da je počinio četiri kaznena djela razbojništva  i tri kaznena djela krivotvorenja isprave.

Osumnjičeni je razbojništva počinio od 16. do 24. srpnja 2016. u Šibeniku i Brodarici.

U Šibeniku je prišao s leđa ženi  i napao je te joj nožem prerezao naramenicu  torbe, a potom je bacio na pod i porezao je nožem po licu i nadlaktici. Torbu s novcem, sve u vrijednosti dvije tisuće kuna, odnio je sa sobom.

Osnovano se sumnja da je ostala tri razbojništva počinio u trgovinama napadajući blagajnice pri čemu je u jednom slučaju koristio metalni ključ za autogume, a u dva slučaja ih je poprskao peppe sprejemi. Iz blagajne bi potom uzeo novac u vrijednosti od dvije do tri tisuće kuna.
Također, postoji osnovana sumnja da je krivotvorenja počinio od 28. lipnja do 14. srpnja 2016. u Šibeniku tako da je s tri osobna automobila skinuo registracijske pločice i postavio ih na svoj automobil s ciljem da prikrije svoj identitet prilikom krađe goriva. Potom bi otišao na benzinsku postaju i u spremnik automobila natočio goriva u vrijednosti od 150 do 200 kuna što nije platio već bi pobjegao.

Nakon ispitivanja osumnjičenika, državno je odvjetništvo donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega te je, po prijedlogu državnog odvjetništva, sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.