REKORDER TJEDNA: Kod Pirovca divljao BMW-om 220 kilometara na sat!

Prošlog tjedna, od 28. ožujka do 3. travnja, na našem području ukupno se dogodilo 14 prometnih nesreća, od kojih je pet s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. U navedenim prometnim nesrećama dvije osobe su zadobile teške, a tri osobe lake tjelesne ozljede.

11 prometnih nesreća dogodilo se na području Šibenika:  pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su zadobile teške, a tri osobe lake tjelesne ozljede.

Na području Knina su zabilježene tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Osim toga, proteklog tjedna na našem području su zabilježene i tri prometne nesreće u kojima su sudjelovali mopedi, u kojima su dva vozača lakše ozlijeđena.

Protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno su poduzete 364 mjere, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (155), nepropisno zaustavljanje i parkiranje (44), nekorištenje sigurnosnog pojasa (34), nepropisno pretjecanje (17), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (15), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (13), nepropisno uključivanje/isključivanje iz prometa (11), nepropisno smješten i označen teret na vozilu (7), upravljanje tehnički neispravnim vozilom (4), upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje (4) i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 20 vozača i 21 vozilo.

Nadalje je 3. travnja oko 4,20 sati u Kninu je zatečen 24-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja mopedom Gilera Runner, šibenskih registarskih oznaka, a izmjereno mu je 1,18 promila alkohola. Vozač je smješten u posebne prostorije Policijske postaje Knin do otrežnjenja, i protiv  njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Istog dana, 3. travnja oko 15 sati na autocesti A 1 kod čvora Pirovac je zabilježena najveća brzina kretanja od 220 km/h 46-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom BMW, slovenskih registracijskih oznaka. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.