REKORDER TJEDNA: S 219 na sat divljao po autocesti

Prošlog tjedna, od 4. do 10. srpnja, na našem području ukupno su se dogodile 33 prometne nesreće, od kojih je 11 s ozlijeđenim osobama i 22 prometne nesreće s materijalnom štetom. Tri  osobe su zadobile teške, a 16 osoba lake tjelesne ozljede.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 26 se dogodilo na području Postaje prometne policije, od kojih su šest  prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U navedenim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a deset osoba lake tjelesne ozljede.

Nadalje, prošlog tjedna su se protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno poduzele 554 mjere, od kojih čak 247 zbog prekoračenja brzine. Policija je oduzela četiri vozačke dozvole, a iz prometa su isključena 54 vozača i 10 vozila.

U nedjelju, 10. srpnja u 18,55 sati u Vodicama, 34. godišnji Slovenac upravljao je mopedom marke „Longija“ zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,96 promila te je do otrežnjenja smješten u prostorije šibenske bolnice.

Protiv pijanog vozača podnesen je optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

U subotu, 09. srpnja u podne na autocesti A1 zatečen je 25. godišnji Švicarac da upravlja osobnim automobilom marke ‘Audi’ švicarskih registracija brzinom od 212,9 km/h. Istom je na mjestu počinjenja prekršaja izdan prekršajni nalog.

foto: ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.