REKORDERI NA CESTAMA: S 2.5 promila pijani motorist Kawasakijem vozio po Pirovcu

Prošlog tjedna,   od 4. do 10. travnja na našem području se ukupno dogodilo deset prometnih nesreća, od kojih su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreće s materijalnom štetom. Jedna osoba je zadobila teške, a četiri osobe lake tjelesne ozljede.

Od ukupnog broja prometnih nesreća njih šest se dogodilo na području Šibenika: dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila teške, a tri osobe lake tjelesne ozljede. Na području Drniša su zabilježene četiri prometne nesreće, od kojih je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama od kojih je jedna dobila lake tjelesne ozljede i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno su poduzete 364 mjere, od čega čak 99 zbog nepropisne brzine.

Osim toga 10. travnja  u 2,20 sati u Pirovcu 46-godišnji vozač je zatečen da pod utjecajem alkohola upravljanja motociklom Kia Carnival, Kawasaki, zadarskih registracijskih oznaka, a izmjereno mu je  2,43 promila alkohola u organizmu. Do otrežnjenja je zadržan je u policiji, a protiv njega će biti podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku, zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama

Istog dana oko 16,40 sati na autocesti A1 kod odmorišta Prokljan  zabilježena je najveća brzina kretanja od 212 km/h 56-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom Audi, stranih registracijskih oznaka. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna.

foto: ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.