Sačuvajte glavu, ali i 500 kuna: Policija ovog tjedna kažnjava nevezivanje i na zadnjem sjedalu

Ilustracija

Šibenska policija od jučer pa sve do nedjelje provodi akciju tijekom koje će pojačano kažnjavati nevezivanje u automobilima na prednjim, ali i na stražnjim sjedalima. Akciju provode kako bi  smanjili smrtne slučajeve i teške ozljede u prometnim nesrećama. Kazna za nevezivanje je, inače, 500 kuna, a ako platite u roku od tri dana, platit ćete pola tog iznosa.

Policajci će maksimalno nadzirati korištenje pojaseva kod svih vozača i putnika u automobilima, posebno putnika na zadnjim sjedalima, te propisnog prijevoza i smještaja djece u vozilima.

– S obzirom da su proteklog vikenda na našem području zabilježene tri prometne nesreće u kojima su teško ozlijeđeni vozači motocikla, te da se u ovo vrijeme, kao i obično, očekuje povećano prometovanje motocikla i mopeda, osim ciljane akcije korištenja sigurnosnog pojasa, naša aktivnost će biti kontinuirano usmjerena i na provjeri zaštitne kacige na motociklima i mopedima – poručili su iz policije

Pojačane aktivnosti kojima će se nadzirati sigurnosni pojasevi, ali i drugi prekršaji koji uzrokuju prometne nesreće s teškim posljedicama, policija će kontinuirano provoditi u narednom razdoblju na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području Šibensko-kninske županije.

– Vozači trebaju poštivati prometne propise kroz ograničenja brzine, ne voziti ako su pod utjecajem alkohola ili droga i moraju sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige kako bi time smanjili tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica ako se prometna nesreća dogodi – poručili su iz policije.

Policijska akcija nadziranja vezanja pojaseva proviodi se u cijeloj Europskoj uniji, pa tako i u Šibeniku, sukladno atkivnostima organizacije TISPOL.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.