Serijski kradljivac kamiona (35) iz Vodica: Pri pokušaju krađe jednog je zapalio, drugog vozio pijan

U Policijskoj postaji Vodice dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za dva pokušaja i dvije krađe kamiona te dovođenje u opasnost života i imovine izazivanjem požara na jednom kamionu, a sve na štetu tvrtki sa sjedištem u Vodicama.

On je u novogodišnjoj noći u Vodicama na neograđenom zemljanom parkiralištu pokušao otuđiti dva teretna automobila MAN, šibenskih registracijskih oznaka u čemu nije uspio. Potom je s istog parkirališta otuđio dva teretna automobila MAN i TAM, šibenskih registracijskih oznaka. Ukradeni kamion MAN je ostavio parkiran u Vodicama nedaleko od mjesta krađe, a u ukradenom TAM-u su ga 1. siječnja u 3.25 sati u Žaboriću u alkoholiziranom stanju za upravljačem zatekli službenici Postaje prometne policije.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je uhićeni 35-godišnjak pri pokušaju krađe teretnog automobila Mercedes, šibenskih registracijskih oznaka, razbio prozor s vozačeve strane kako bi ušao u unutrašnjost vozila, a nakon što pregledom nije pronašao ključeve vozila, u namjeri da vozilo stavio u pogon, isčupao je žice ispod upravljačke ploče i prespajanjem raznih žica pokušao upaliti  vozilo, uslijed čega je zbog napona u žicama počele iskriti. Kako nije uspio upaliti motor, napustio je vozilo, dok su gole žice ostale pod naponom pa su pregrijavanjem i iskrenjem izazvale požar u kabini kamiona.

Taj se požar kasnije proširio na cijelo vozilo, a potom i na susjedno priključno vozilo, čime je uhićeni 35-godišnjak izazvao opasnost za imovinu većeg opsega. Protiv njega je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.