Šest godina torture: Šibenčanka (52) pod istragom zbog reketarenja invalidne djevojke

Ilustracija/Screenshot/YouTube

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku pokrenulo je istragu protiv 52-godišnje Šibenčanke koja je dulje od šest godina iskorištavala 24-godišnjakinju od koje iznudom dobivala odjeću, nakit i mobitele.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 52-godišnje hrvatske državljanke zbog osnovane sumnje da je počinila produljeno kazneno djelo iznude za koje je zakonom propisana kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Postoji osnovana sumnja da je ona u više navrata od 2012. do 8. ožujka 2018. u Šibeniku, u cilju da se nepripadno okoristi, a nakon što se zbližila s 24-godišnjakinjom i zadobila njezino povjerenje te znajući kako je ona zbog svojih psihofizičkih zdravstvenih tegoba invalid četvrtog stupnja, prijetila da će joj zagorčati život, uništiti obitelj, da će ostati bez svega, a u jednom navratu i da će je zgaziti automobilom, ako joj ne nabavi i besplatno preda različite nove i rabljene odjevne predmete, kozmetiku, nakit, mobitele, informatičku opremu i televizor. U strahu da će ostvariti prijetnje, 24-godišnjakinja je napravila traženo i predala joj besplatno tražene stvari, čime joj je 52-godišnjakinja pričinila štetu u iznosu od ukupno 25 tisuća kuna.

Foto: Arhiva/ilustracija

Ucjena duga šest godina: Šibenčanka (52) reketarila invalidnu 24-godišnjakinju

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.