Shrvani otac nestalog mladića iz Laškovice: Reka je ‘Dobro ćaća’ i poša ća

Obitelj 16-godišnjaka iz Laškovice kojemu se gubi trag otkako se jučer sa svojim prijateljima prevrnuo s čamcem na Visovačkom jezeru, za Dnevnik Nove TV izjavili su kako nisu znali da je mladić otišao s prijateljima voziti se čamcem po jezeru, jer im je rekao da ide kod prijatelja.

– On je rekao da ide kod prijatelja Šime Brajkovića. Ja san reka da može, i reka san ‘Znaš di stoje novci, uzmi 20 kuna za marendu’. Reka je ‘Dobro ćaća i poša ća’ – ispričao je u suzama otac nestalog mladića.

Teta nestalog 16-godišnjaka potvrdila je očeve tvrdnje.

– On je rekao da ide kod prijatelja, a ne na Krku. Kako su došli do čamca, ko im ga je dao, zašto su krenuli tu, mi to pojma nemamo – izjavila je za Dnevnik Nove TV.

Fra Božo Duvnjak, Gvardijan samostana na Visovcu, ispričao je kako je oko 17,30 sati čuo veselje i zafrkanciju, no mislio je kako se društvo zabavlja na obali.

– Nakon 10 minuta čujem netko više ‘Upomoć, brod tone’, i sad ne znaš jel se netko zafrkava ili govori istinu. Ja kad netko kaže ‘upomoć’ idem upomoć, bez obzira radi li se o šali ili ne. Istrčao sam iz sobe, i znate onaj glas, i sad mi zvoni u ušima ‘Ljudi pomozite, ne znam plivati, tonem’. Dolina je cijela odjekivala od tog glasa. Ja nisam znao tko je taj, vikao je drugome ‘Šime spašavaj’, a drugi je rekao ‘Ne mogu pomoći’. Njega vidim iznad vode, ja sam upalio brod i otišao tamo, dok sam došao on je već potonuo – ispričao je gvardijan Duvnjak.

Trojica mladića koji su sami isplivali, došli su do obale otoka Visovca gdje su ih primili franjevci kako bi se presvukli i ugrijali do dolaska hitne pomoći, dodao je.

– Ja sam nastavio tražiti brodom ovoga da ne bi negdje isplivao. Ako je došao do dna da se ne bi odgurnuo i isplivao. Vidio sam patike kraj broda, tražio sam, tražio i onda sam zvao 112, oni su zvali policiju i ostale – izjavio je za Dnevnik Nove TV fra Duvnjak.

Nevješt plivač? Nestali mladić držao se za čamac, a ostali su otišli po pomoć na Visovac. Kad je brod stigao, njega više nije bilo

(FOTO: Duško Jaramaz/PIXSELL)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.