Šibenska odvjetnica prevarila svoje klijente. Prešutila im nagodbu i uzela 310 tisuća kuna

Šibenska odvjetnica stara 47 godina osumnjičena je da je zlorabila povjerenje 53-godišnjaka i 55-godišnjakinje tako da ih nije obavijestila o izvansudskoj nagodbi vrijednoj 310 tisuća kuna te da je utajila porez i oštetila Republiku Hrvatsku za nešto manje od 45 tisuća kuna, izvijestili su jutros iz šibenske policije.

Odvjetnica je bila opunomoćenik brata i sestre te se izvansudski nagodila s osiguravajućom kućom bez njihova znanja i suglasnosti. To je napravila s ciljem zadržavanja za sebe odštete od 310 tisuća kuna. Temeljem te nagodbe 2012. godine je na bankovni račun odvjetnice uplaćen iznos o kojem ona nije obavijestila brata i sestru. Nakon saznanja oštećenih, ona im je na njihovo inzistiranje isplatila djelomičan iznos.

Nadalje, policija je istragom utvrdila kako odvjetnica nije evidentirala taj novac u svojim poslovnim knjigama kako bi izbjegla plaćanje poreza.

Protiv 47-godišnje odvjetnice podnesena je kaznena prijava.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.