Šibenska policija pojačava kontrole prometa

U proteklih tjedan dana na prometnicama Šibensko-kninske županije dogodile su se 42 prometne nesreće u kojima je 15 osobe lakše ozlijeđeno i 10 teže ozlijeđeno. Zbog povećanog broja nesreća policijski službenici će do kraja ovog mjeseca intenzivirati postupanja u prometu u odnosu na neodgovorne vozače u cilju podizanja sigurnosti prometovanja svih sudionika u prometu, priopćili su iz PU Šibensko-kninske.

Najveći broj nesreća, njih 38 se dogodilo na području Šibenika, gdje je 14 osoba lakše ozlijeđeno i 10 teže. Na području Knina dogodile su se dvije prometne nesreće, i to jedna s lakše ozlijeđenom osobom i 1 prometna nesreća s materijalnom štetom. Na području Drniša dogodile su se dvije prometne nesreće, obje samo s materijalnom štetom.

Neprilagođena brzina i nepoštivanje prednosti prolaska najčešći su uzroci prometnih nesreća. Unatoč uvriježenom mišljenju kako se nesreće češće događaju u večernjim i noćnim satima, najviše ih se proteklog tjedna dogodilo u jutarnjim satima između 8:00 i 10:00 sati.

Policijski službenici, koji će do kraja mjeseca pojačati kontrole u prometu, i prošlog su tjedna zaustavili 255 prekršitelja ograničenja brzine kretanja, a zbog nepropisnog uključivanja i isključivanja iz prometa kažnjeno je 32 vozača. Iz prometa su isključili 66 vozača, a čak 28 motociklista vozilo je bez zaštitne kacige.

Rekorder, koji je zaradio prekršajni nalog i platio kaznu, je 60-godišnji Austrijanac koji je svojim BMW-om vozio autocestom A1 kod Prukljana brzinom 198 km/h.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.