Šibenska policija provodi dva projekta ‘Zdrav za 5’ i ‘Ulica i alternativa’

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode predstavili su danas nacionalni projekt ‘Zdrav za 5’ kojemu je svrha prevencija ovisnosti. Projektom su obuhvaćeni učenici 8. razreda osnovnih škola te učenici prvog i drugog razreda srednjih škola. Realizacija projekta ‘Zdrav za 5’ na šibenskom području započela je kroz edukativna predavanja u osnovnoj školi ‘Tin Ujević’ te Medicinsko-kemijskoj i Industrijskoj školi.

MALOLJETNIČKO OPIJANJE

Iz šibenske policije naglasili su kako je tijekom prošle godine na našem području evidentirano ukupno 47 prekršaja iz domene točenja alkoholnih pića maloljetnim osobama u odnosu na 27 prekršaja te vrste 2011. godine. Tijekom prošle godine evidentirano je sedam kaznenih djela zlouporabe opojnih droga čiji su počinitelj maloljetne osobe u odnosu na jedno zabilježeno kazneno djelo te vrste 2011. godine.

DJECU MAKNUTI S ULICE

Načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić podsjetio je i kako šibenski policajci, u suradnji s Gradom Šibenikom provode akciju ‘Ulica i alternativa’. Riječ je o programu koji rad s djecom i mladima temelji na prevenciji, izbjegavajući represiju, nastojeći poticati zdrav život i socijalizaciju mladih.

Cilj ‘Ulice i alternative’ je da se višak slobodnog vremena kod djece i mladih usmjeri kroz korisne aktivnosti, prvenstveno kroz sport. U tome će im pomoći 30-ak sportskih klubova sa šibenskog područja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.