Šibenska policija u akciji: Od sutra će jače kontrolirati brzinu vožnje na cestama

S ciljem smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća čiji je uzrok nepropisna i neprilagođena brzina sutra, 15. listopada na području cijele Policijske uprave šibensko-kninske će se provoditi ciljana akcija usmjerena na ovu vrstu prekršaja u prometu.

Tijekom prvih devet mjeseci ove godine na našem području ukupno je zabilježeno 226 prometnih nesreća kojima je uzrok nepropisna i neprilagođena brzina ili 26% od ukupnog broja prometnih nesreća. Od ukupnog broja ovih prometnih nesreća njih najviše, odnosno 135 prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, 82 prometne nesreće s materijalnom štetom 82 i 9 prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama. U tim prometnim nesrećama, uslijed nepropisne i neprilagođene brzine, stradalo je 205 osoba, od kojih je 13 osoba smrtno stradalo, 64 osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, a 128 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede.

– Upozoravamo sve, a posebno mlade vozače da poštuju prometne propise i ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i tako znatno smanje vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja – napominju iz šibenske policije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.