Već osumnjičena za sedam požara preklani

Šibenska policija za 15 sati najavila obraćanje medijima nakon što su obradili 53-godišnju piromankuFoto: DVD Šibenik

Iz Policijske uprave Šibensko-kninske izvjestili su jutros da još traje kriminalistička obrada žene (53) koju se sumnjiči da je u subotu, namjerno, izazvala požar na području Dubrave, a za 15 sati najavili su konferenciju za novinare na kojoj će načelnik Ivica Kostanić i voditelj službe Kriminalističke policije Zdravko Sedlar te Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik iznijeti rezultate istrage.

Čim je iz MUP-a jučer priopćeno da je piromanka uhićena brzo se proširila još nepotvrđena informacija da je riječ o istoj ženi koja je, prije dvije godine, osumnjičena za podmetanje čak sedam požara na području Dubrave od 18. srpnja do 23. srpnja. Sve ih je palila u šumi i na smetlištu u blizini obiteljskih kuća te na parceli svog susjeda improviziranim bakljama i upaljačem. Palila je krpe i ručnike natopljene lož uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje. Doznaje se i da je zaposlenica HAC-a koja je, navodno, otišla na posao nakon što je izazvala do sad najveći požar ove sezone.

Policija navodi i da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom obavijestiti javnost.

Podsjetimo, požar je lokaliziran u nedjelju u 18 sati, a kako nije ugašen na požarištu tijekom noći ostali su dežurati JVP Šibenik, DIP Šibenik, DVD Bilice i DVD Perković s 19 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila.

– Vatrogasci su uložili nadljudski napor, zajedno s vojskom, policijom, građanima koji su pomagali u ovoj bitci s požarom. Pokazana je visoka razina organizacije – od podizanja vatrogasnih snaga iz sedam županija, do uključivanja vojske, policije, sustava civilne zaštite i lokalne samouprave. Požar je stavljen pod kontrolu, a najvažnije je da su sačuvani ljudski životi i imovina – izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, prenosi Hrvatska vatrogasna zajednica.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.