ŠIBENSKI PODSTANAR IZ PAKLA: ‘Ostat ću ti u stanu 6 godina i neću platiti ništa! Napit ću se i sve ti razbiti!

Šibenčanin Željko Svitlica (33), osuđivani pomagač pljačkaša Splitske banke te brat policiji poznatijeg Zorana, lani je početkom travnja u ulozi podstanara ušao u sukob sa stanodavkom kojoj je prijetio razbijanjem, bacanjem bombe i razaranjem svega što joj je najmilije, piše Jutarnji list.

Zbog prijetnji smrću protiv njega su šibenski tužitelji podignuli optužnicu te traže da ga se osudi na deset mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje, ali i da do daljnjega ostane na snazi izrečena mjera zabrane približavanja na 50 metara sad već bivšoj stanodavki. I dok je za Svitlicu taj nemili događaj u večernjim satima 4. travnja najobičnija verbalna prepirka oko plaćanja režija i stanarine, za prestravljenu ženu i njezina sina koji je čuo cijeli dijalog ima sasvim neku drugu konotaciju.

Pitala za stanarinu

– I ranije sam s njim imala problema. Bio je nepristojan i prijetio je svaki put kad bih ga tražila da plati stanarinu. Uvijek je spominjao neku bombu, no nisam se na to obazirala niti ga prijavljivala imajući u obziru činjenicu da je s njim u stanu živjela supruga s malom djecom. Kritičnog dana zatekela sam ga na vratima stana i pitala kad će odnijeti stari frižider koji je ostavio. Bahato je odgovorio šta me briga te lupio šakom po frižideru koji se zaljuljao i zamalo pao na mene. Ponovno sam ga pitala za plaćanje stanarine. Počeo je vikati: “Ostat ću ti u stanu šest godina i neću platiti ništa! Napit ću se i razbiti macom sve po stanu. I bombu ću ti baciti. Znam da ću nakon ovog završiti u zatvoru, ali kada izađem, uzet ću ti ono što ti je najmilije”. Prestravila sam se. Ne samo da je bio bezobrazan već je i izgledao opasno – posvjedočila je Branka V., kojoj je prisjeo datum kad je Željka i familiju uzela u stan kao podstanare.

Bijeg u BiH

Inače, Željko je bio pomagač u famozne dvije pljačke Splitske banke u centru Šibenika iz kojih su ukrali 800.000 kuna koje nikad nisu nađene. Njegov brat odigrao je glavnu ulogu zajedno s okorjelim kriminalcem Bojanom Dragičevićem koji je dugo godina bio u bijegu, a nekoliko puta bježao je iz zatvora, zadnji put prošlog ljeta kada je preskočio zid pulske kaznionice.

U prvoj pljački Zoran i Bojan pozvali su Željka rekavši mu da je pljačka obavljena, da dođe po njih i pritom izvidi ima li u blizini i po gradu policije te kakva je situacija oko opljačkane banke. Zatim je dobio zadatak da spali torbu u kojoj su donijeli opljačkani novac. Kao nagradu su mu dali 20.000 kuna, a pljačkaši su odvojenim taksijima otišli prema Kninu.

Za pomaganje nakon druge pljačke Željko je dobio 10.000 kuna. Bojan i Zoran su se sakrili u šumu na Šubićevac i čekali da im Željko javi je li cesta prema Drnišu “čista”, nakon čega su se taksijima odvezli prema Kninu i onda dalje pješice ušli u BiH. Tijekom suđenja nitko od okrivljenih nije znao objasniti gdje su završili novac i oružje.

IZVOR: Jutarnji list

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.