Šibenski policajci educirali djelatnike Zavoda za zapošljavanje kako prepoznati trgovinu ljudima

U sklopu preventivne akcije ‘Zajedno’ šibenska Policijska uprava nastavlja s provođenjem daljnjih preventivnih aktivnosti u borbi  protiv trgovanja ljudima,s ciljem obavještavanja javnosti o riziku, te informiranja i educiranja građana o ovom problemu.

Tim povodom jučer, 13. studenoga su u Područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Šibenik, Ispostavama u  Kninu i Drnišu, policijski službenici, educirali stručne savjetnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s ciljem njihove daljnje uloge  multiplikatora, odnosno njihove daljnje edukacije nezaposlenih osoba s kojima kontaktiraju u svojem radu,  i to prvenstveno radi informiranja o prepoznavanju situacija trgovanja ljudima, načinima prevencije i zaštite potencijalnih žrtava, posebno žena i mladih.

Također s ciljem senzibiliziranja i informiranja građana o opasnostima trgovanja ljudima u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Šibenik i pripadajućih Ispostava Vodice, Drniš i Knin će u narednom periodu biti informirane i educirane nezaposlene osobe i to putem popunjavanja informativnih upitnika i dijeljenjem letaka.

Ova edukacija se provodi u sklopu kampanje „Dvije djevojčice“ koja ima za cilj osvještavanja rizika kojem su izložene mlade osobe, koje su privlačnim ponudama o zaposlenju ili iz nekih romantičnih razloga odlučile putovati u druge zemlje. U Hrvatskoj kampanju provodi CESI u suradnji s Veleposlanstvom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Ministarstvom unutarnjih poslova, Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova i Uredom Vlade RH za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Tijekom edukacije djelatnicima Zavoda je predstavljena preventivna akcija Ravnateljstva policije „ZAJEDNO“, koja je komplementarna s ciljevima kampanje „Dvije djevojčice“ te snažno usmjerena na sprječavanje svih oblika kriminaliteta trgovanja ljudima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.