Šibensko tužiteljstvo traži istražni zatvor za 34-godišnjaka osumnjičenog za bludničenje nad trojicom dječaka

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku traži određivanje istažnog zatvora za muškarca osumnjičenog za seksualno iskorištavanje maloljetnika u jednoj šibenskoj župi, te su podnijeli žalbu na odluku Županijskog suda da se on pusti na slobodu, priopćeno je iz DORH-a.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, četiri kaznena djela bludnih radnji i četiri kaznena djela spolnog uznemiravanja 34-godišnji je muškarac u subotu priveden u Županijsko državno odvjetništvo.

‘Postoji osnovana sumnja da je 34-godišnjak od siječnja 2017. do svibnja 2018. godine u jednom župnom uredu u Šibeniku s namjerom postizanja seksualne ugode iskoristio svoj položaj te počinio navedena kaznena djela na štetu trojice dječaka mlađih od petnaest godina, navede u priopćenju.

Nakon njegovog ispitivanja državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage odbio.

‘Sudac istrage odbio je navedeni prijedlog te je odredio mjere opreza zabrane približavanja na udaljenost ispod sto metara trojici dječaka i njihovim roditeljima, zabrane uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze sa svim navedenim osobama te zabrane obavljanja poslova u svim župama u Republici Hrvatskoj’, navode u priopćenju.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku u nedjelju je Vijeću Županijskog suda u Šibeniku podnijelo žalbu protiv navedenog rješenja suca istrage tražeći ukidanje pobijanog rješenja i određivanje istražnog zatvora za 34-godišnjaka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.