Skoro svaki četvrti vozač kamiona i autobusa bio je u prekršaju. Voze brzo i izvan radnog vremena

Prometni policajci utvrdili su 18 prekršaja tijekom kontrole 59 autobusa i kamiona u jučer provedenoj akciji Tispol usmjerenom baš na pojačan nadzor takve vrste vozilla, izvijestili su danas iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Tri vozača vozila su više nego smiju prema odredbi Zakona o radnom vremenu, četiri vozača prekoračila su dozvoljenu brzinu, a četvero ih je vozilo tehnički neispravno vozilo. Policajci su napisali još sedam kazni iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Podsjetimo, jučer je najavljena akcija pojačane provjere i nadzora teretnih vozila i autobusa na šibenskim cestama u sklopu aktivnosti organizacije Tispol.

Inače, tijekom prvih devet mjeseci ove godine na našem području u odnosu na isto razdoblje 2016. godine zabilježeno je smanjenje broja prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači autobusa za nešto više od 23 posto. Dogodile su se, dakle, 23 nesreće, a u istom razdoblju prošle godine 30 nesreća.

Što se tiče vozača teretnih vozila do 3,5 tone i preko 3,5 tona smanjen je broj nesreća za 10 posto, od čega je broj prometnih nesreća s materijalnom šetetom smanjen za četiri posto, a broj nesreća s ozlijeđenim osobama za 33 posto.

U prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali kamioni i autobusi ove godine je ozlijeđeno 27 osoba.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.