Smrt mladog para kod Višnjana: Tragova nasilja nema, uzrok nova droga iz Italije?

Na tijelima mladog para, koji je pronađen mrtav u apartmanu u Bačvi kod istarskog gradića Višnjana, nisu pronađeni tragovi nasilja. Potvrdili su nam to u pulskoj policiji nakon što je jučer ujutro na Odjelu patologije pulske Opće bolnice obavljena obdukcija nad tijelima 22-godišnje Lare Nikolić i 27-godišnjeg Patrika Blaška, piše Jutarnji list.

Međutim, uzrok smrti, kako nam je rekla Suzana Šokač iz pulske policije, još nije otkriven te su naložena daljnja vještačenja na biološkom uzorku, među ostalim i toksikološko vještačenje.

Zagonetna smrt

Istražitelji i dalje nastoje utvrditi što se dogodilo nakon svadbe na kojoj su Lara i Patrik bili gosti. Ispituju svjedoke i čekaju toksikološke nalaze koji bi trebali potvrditi ili demantirati prve indicije da bi se moglo raditi o predoziranju drogom. Sve su mogućnosti, kako smo neslužbeno doznali, još uvijek otvorene, tako da se istražuje i radi li se o nesretnom slučaju, trovanju ili nečem sličnom.

Očevid koji je trajao cijelu nedjelju poslijepodne, a predvodio ga je zamjenik županijske državne odvjetnice Eddy Putigna, nije razriješio misterij smrti dvoje mladih ljudi pa su u pomoć pozvani stručnjaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba, koji su s izuzimanjem dokaza na mjestu događaja nastavili jučer poslijepodne.

Omiljena lokacija

Kako smo doznali od njihovih poznanika, Lara i Patrik bili su u vezi od ovoga ljeta. Patrik se, inače, nakon studija na Filozofskom fakultetu u Rijeci vratio u rodni Poreč gdje se bavio računalima, a prijatelji ih opisuju kao mirne i vedre mlade ljude koji su se ponekad voljeli provoditi, ali nisu bili pretjerano skloni rizičnom ponašanju, tako da im je teško povjerovati da je par u kobnoj noći uzeo drogu.

Lara Nikolić i Patrik Blaško u subotu su bili na svadbi svojih prijatelja, a svatovi su slavili u konobi agroturizma Milena u Bačvi koja je, inače, omiljena lokacija u Istri za takve proslave. Odsjeli su, zajedno s još 18 uzvanika, u apartmanu agroturizma Milena kako se ne bi u sitne noćne sate morali vraćati u petnaestak kilometara udaljen Poreč. U neko doba noći mladi se par povukao u svoju sobu u potkrovlju.
Ljutiti otac

U nedjelju u 9.30 sati ujutro nisu se pojavili na doručku, kako je bilo dogovoreno, a bližilo se vrijeme za napuštanje sobe pa su se njihovi prijatelji zabrinuli.

Oko 10 sati njihov ih je prijatelj, a navodno se radilo o mladoženji, išao potražiti u sobu, gdje ga je dočekao stravičan prizor. Cijelo društvo bilo je u strašnom šoku, kao i vlasnici agroturizma, obitelj Stefanov koja iduće godine slavi 30. rođendan kultne istarske konobe.

U nedjelju je očevid počeo nakon 13 sati i dok su policajci obavljali svoj posao, pojavio se Larin otac, ljutit što je o smrti svoje kćeri čuo od prijateljice, a ne od policajaca. Bio je to izuzetno potresan prizor, a svjedoci su s tugom i nevjericom pratili sve što se događa.

Nova opasna droga stigla je Iz Italije?

Smrt Lare i Patrika šokirala je cijelu Istru, a odmah nakon što je vijest objavljena krenule su razne spekulacije. Vrlo brzo je demantirano da je riječ o ubojstvu, a policajci su oprezno naznačili da se radi o sumnjivoj smrti i da nije isključeno da su prisutni elementi kaznenog djela, što bi se moglo odnositi na djela vezana uz zloupotrebu droge. Jedna od zasad ni s čim potvrđenih priča koje su se pojavile jest i ona o novoj sintetičkoj drogi koja je posljednjih mjeseci prisutna na istarskom tržištu, a lako je dostupna u Italiji.

Policajci zasad šute, a šute i uzvanici na svadbi koji su postali svjedoci uključeni u istragu. Nakon zavšetka istrage trebalo bi biti poznato jesu li mladić i djevojka bili sami u apartmanu, gdje su točno pronađeni i što je točan uzrok njihove misteriozne smrti.

IZVOR: Jutarnji list/Slobodna Dalmacija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.