STANJE NA CESTAMA: Prošlog tjedna na našem području 16 prometnih nesreća, jedna s tragičnim ishodom

Prošlog tjedna,  od 8. do 14. veljače, na našem području ukupno se dogodilo 16 prometnih nesreća, od kojih je jedna  prometna nesreća s poginulim osobama, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreće s materijalnom štetom.Jedna  osoba je smrtno stradala, jedna je zadobila teške, a dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede.

13 prometnih nesreća se dogodilo na području Šibenika od kojih je jedna prometna nesreća s poginulim osobama, dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, a dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozljede. Na području Knina su se dogodile dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, a na području Drniša se dogodila 1 prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Osim toga na našem području su zabilježene i dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači i putnici na mopedima i motociklima, i to po jedna prometna nesreća  s materijalnom štetom i s ozlijeđenim osobama i u kojoj je vozač mopeda zadobio teške tjelesne ozljede.

Analizom uzroka utvrđeno je da je neprilagođena brzina kretanja vozila uzrokolala sedam prometnih nesreća, vožnja na nedovoljnom razmaku tri, nepropisna vožnja unatrag dvije,

Također, prošlog je tjedna  protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno  poduzeta 387 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (135), nekorištenje sigurnosnog pojasa (47), nepropisno zaustavljanje i parkiranje (29), neustupanje prednosti prolaza pješaku (23), nepropisno uključivanje/isključivanje iz prometa (22), uporaba svjetala u prometu (21), nepropisno pretjecanje (12), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (11), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (10), nepoštivanje prometnih svjetala – crveno svjetlo (6), upravljanje tehnički neispravnim vozilom (4), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 14 vozača i 11 vozila.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.