Svaki drugi u prekršaju: Ni najavljene kontrole ne smanjuju broj prekršitelja ograničenja brzine

Više od polovice kontrolirani vozila u prošlotjednoj akciji preventivno-represivnoj ciljanoj akcija TISPOL-a, prekoračilo je dozvoljenu brzinu kretanja. Akcija je bila ciljano usmjerena na nadzor brzine kretanja, a od 738 kontroliranih vozila 342 su bila u prekršaju. Od toga je 240 prekršaja nepropisne brzine utvrđeno neposredno od strane policijskih službenika dok su 102 prekršaja utvrđena tehničkim sredstvima- automatskim uređajem za mjerenje brzine postavljenim uz prometnicu.

U sklopu istih aktivnosti, u petak od 14 do 20 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske intenzivnije je provedena ciljana akcija kada je kontrolirano je 225 vozila u utvrđeno 110 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila od kojih su 69 prekršaja nepropisne brzine utvrđeni od strane policijskih službenika dok je 41 prekršaj utvrđen automatskim uređajem za mjerenje brzine postavljenim uz prometnicu.

Akcija je svojim rezultatima potvrdila činjenicu da vozači nedovoljno poštuju odredbe zakona o sigurnosti u prometu, koji se odnose na propisanu brzinu kretanja vozila, a koja je najčešći uzrok prometnih nesreća s teškim posljedicama.

Promatrano kroz broj kontroliranih vozila, akcija je imala preventivan karakter što je i krajnji cilj svake policijske akcije, tim više jer ih se najavljuje putem medija. Iz policije pozivaju vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da tijekom vožnje ne koriste mobitele jer samo odgovorno ponašanje je jamac sigurnosti u prometu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.