Svih 20 huligana pušteni iz pritvora, a 12 ih je dobilo zabranu dolaska na utakmice

Svi privedeni huligani koji su uhićeni zbog masovne tučnjave u subotu u središtu Šibenika pušteni su iz pritvora, a protiv njih slijedi provođenje dokaznih radnji za kazneno djelo zbog kojeg mogu biti osuđeni na kaznu zatvora od tri mjeseca do tri godine.

U Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je, u službi dežurstva, u nedjelju je ispitano dvadeset privedenih hrvatskih državljana u dobi od 18 do 44 godine zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo sudjelovanje u tučnjavi ili napadu na gledatelje ili druge osobe, priopćili su iz ŽDO-a.

Nakon njihovog ispitivanja je pritvorskom nadzorniku dan nalog da se svi privedeni puste na slobodu. Spis će biti ustupljen Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku na daljnje nadležno postupanje, odnosno u predmetu slijedi provođenje dokaznih radnji.

U odnosu na dvanaest osumnjičenika je, sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku, određena mjera opreza zabrane posjećivanja svih sportskih utakmica i drugih sportskih natjecanja i događaja.

U masovnoj tučnjavi u subotu je u Ulici fra Jerolima Milete 10 sudionika ozlijeđeno, među kojima dvojica teže.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.