Treća mu nije bila sreća

Taksist (51) u Radučiću prevozio migrante koji su ilegalno ušli u Hrvatsku

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom osumnjičenim da je u Hrvatsku prošvercao četvoricu imigranata.

Njega su 13. studenog oko 21.20 sati u mjestu Radučić policijski službenici za zaštitu državne granice zatekli za upravljačem taxi vozila Ford Fokus, zadarskih registracija, u kojemu su zatečene i četiri osobe bez osobnih isprava. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni iz koristoljublja omogućio kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj trojici državljana Afganistana i jednom državljaninu Iraka, za koje je utvrđeno da su 13. studenog nezakonito prešli državnu granicu između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Utvrđeno je također da je osumnjičeni 51-godišnjak u još dva navrata, po jednom u listopadu i studenom na isti način iz koristoljublja omogućavao kretanje i boravak osobama koje su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je pritvoren, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, dok su četvorici stranaca, zbog prekršaja nezakonitog prelaska državne granice i nezakonitog boravka u Republici Hrvatskoj, donijeta Rješenja o protjerivanju iz Republike Hrvatske s zabranom ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u vremenu od 1 godine računajući od dana napuštanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.