TRAGEDIJA KOD ZADRA: Nakon sedmosatne borbe liječnika, dječak preminuo

Foto: ilustracija

U Karinskom moru, blizu Pridrage jučer se utopio 14-ogodišnji dječak. Ovo je treći slučaj stradavanja na plažama na zadarskom području u nepunih 7 dana – 31.svibnja na plaži u Ninu preminuo je Poljak, a 1. lipnja na otoku Silbi utopio se 36-ogodišnji hrvatski državljanin.

Policija je dojavu o utapanju kod Pridrage primila oko 16 sati i 30 minuta. Dijete je u besvjesnom stanju Hitna pomoć prevezla u zadarsku bolnicu gdje je dječak primljen u vrlo teškom stanju nešto prije 18 sati, praktično bez znakova života. Odmah se pristupilo hitnoj reanimaciji, no ni nakon 7 sati borbe liječnici nisu uspjeli spasiti dječaka. Evo što nam je kazao doktor Robert Karlo, zamjenik  sanacijske upraviteljice zadarske bolnice …

Dječak je nešto prije 18 sati primljen u vrlo teškom stanju, praktično bez znakova života. Pristupljeno je odmah hitnoj reanimaciji, a kako se radi o mladom organizmu tako da se uspjelo dobiti vitalne znakove nakon čega je odmah prebačen u jedinicu intenzivne njege. Nažalost vrlo teško stanje je bilo, došlo je do otkazivanja vitalnih organa. Ta borba je u intenzivnoj trajala više od 7 sati, nekako se vratila i funkcija bubrega pomoću dijalize, bio je priključen na umjetno disanje  ali nažalost razvio se teški poremećaj, došlo je do otkazivanja respiratornog sustava i bubrega i nažalost u ponoć i pet minuta je proglašena smrt, izjavio je doktor Karlo.

IZVOR:HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.