Tragedija u Vukovaru: Iz Dunava izvučeno tijelo djeteta, traga se za majkom

Policija traga za majkom djeteta koje se utopilo u Dunavu. Navodno je majka šetala s djetetom kraj rijeke kad je dijete palo u Dunav, nakon čega je majka skočila za njim. Sve se to odigralo pred očima bake stradalog dječaka koja je također skočila u Dunav kako bi spasila unuka. Nešto kasnije baka je vidjela i kako je tijelo djeteta isplivalo, ali ne i tijelo majke. Baka je u stanju dubokog šoka pa policija od nje još nije uspjela dobiti informacije

Na mjesto događaja ubrzo je stigla i ekipa hitne pomoći, no reanimacija djeteta nije uspjela. Za majkom se traga cijelo popodne.

– Pošto struja baca na obalu, pretpostavka je da bi tijelo trebalo biti blizu obale. Sad smo došli do ovoga čamca ovdje gdje je HGSS, tu nam je zadnja pozicija bila i sad bi trebali nastaviti od čamca prema brodovima. Dijete su pronašli ovdje kod čamaca, negdje tu je dijete isplivalo vrlo brzo nakon utapanja, a njegovu majku sad tražimo. Gdje je – vidit ćemo, opisao je potragu ronioc Stjepan Vincetić za dnevnik.hr

Osim policije u potragu su se uključili i pripadnici HGSS-a koji koordiniraju cijelom akcijom.

– Nažalost, nemamo nikakvih novih vijesti. Najveći je problem što danje svjetlo polako nestaje. Dunav je noću opasan, rijeka je brza, nosi razne predmete i granje tako da to predstavlja opasnost i za spasitelje. Sad ćemo smanjiti intenzitet potrage jer treba ljude odmoriti, uvest ćemo novu ekipu i s reflektorima i baterijama ćemo nastaviti potragu do jutra. Onda opet nastavljamo potragu puno jačim intenzitetom. Do sada smo intenzivno pretražili nekih 1200 metara obale i priobalnog dijela. Čak smo morali micati i neke čamce i brodove da si oslobodimo prostor, međutim nikakvih novosti nema, rekao je za Dnevnik Nove TV Zlatko Becić iz HGSS-a.

Mjesto na kojem se tragedija dogodila dio je obale uz rijeku koji nije predviđen za šetnju, već se ondje najčešće zadržavaju ribiči. Prilaz Dunavu tu je vrlo strm, a rijeka na tom dijelu – vrlo brza.

Tijelo djeteta odvezeno je u bolnicu u Vukovar, gdje će se obaviti obdukcija. Nakon završetka očevida, policija će objaviti više detalja o ovoj tragediji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.