Trgovina ljudima u Šibeniku: Uzeli su im dokumente, iskorištavali za rad, a s djecom su živjeli u neljudskim uvjetima

Za trgovanje ljudima šibenska policija sumnjiči muža i ženu koji su, koristeći tešku socijalnu situaciju, namamili mlađi bračni par s djecom u Njemačku, uzeli im dokumente i prisilno ih iskorištavali za težak fizički rad, a prijetnjama su ih onemogućavali da otiđu.

Osumnjičeni trgovci ljudima, 51-godišnjak i njegova 52-godišnja supruga, su hrvatski državljani koji povremeno odlaze na privremeni rad u Njemačku. Preko rodbine mlađeg bračnog para, 27-godišnjaka i 21-godišnjakinje, stupili su s njima u kontakt u Šibeniku tijekom listopada i početkom studenog prošle godine.

Iz policije su se priopćenjem oglasili i dodali kako je mlađi bračni par, obmanut uvjetima rada, stanovanja i plaćom, povjerovao te su otišli u Njemačku, a od studenog do siječnja iskorištavani su za težak fizički rad bez naknade. Za to vrijeme 27-godišnjak i 21-godišnjakinja su sa svojom djecom stanovali u neljudskim uvjetima, bez elementarnih životnih potrepština.

Obitelj je posumnjala da nešto nije u redu jer im se mlađi bračni par nije javljao pa su slučaj prijavili policiji u Šibeniku. Oni su svojim operativnim radom došli do supružnika, a osumnjičene za trgovinu ljudima uhitili te ih naposljetku, uz kaznenu prijavu, i pritvorili.

Supružnicima za kazneno djelo trgovine ljudima prijeti od jedne do 10 godina zatvora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.