Strava u Splitu

Trostruki ubojica po Varošu je tražio četvrtu žrtvu, danas prima poruke podrške na FB profiluFoto: Facebook
Milan Sabic/PIXSELL

Trostruko ubojstvo jučer u Splitu i dalje sablažnjava grad po Marjanom. Danas će se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj održati konferencija za novinare nakon koje bi se trebali znati motivi stravičnih ubojstava koje je najvjerojatnije počinio Filip Z. (25), pomorac iz Splita kojega je policija pronašla i privela nekoliko sati nakon ubojstava.

Povod nezapamćenom krvoproliću je navodno maltretiranje ubojičinog brata kojemu je bio izložen zbog dugova u koje je upao kao ovisnik o drogi. Neslužbeno, cijela obitelj bila je izložena maltretiranju dilera i njima bliskih osoba, i Filip Z. je s automatskom puškom ruci odlučio to zaustaviti brutalno ih smaknuvši, rafalnim pucnjevima na ulici, piše Večernji list.

Osim Filipa Z., policija je privela i Branka M., međutim on nije bio u vezi niti s ubojicom niti s ubijenima. Navodno je sklonjen preventivno jer je Filip, nakon što je smaknuo trojicu, s automatskom puškom krenuo kroz Varoš tražeći Jerka M, Brankovog brata, koji mu je također bio meta. Jerko se sakrio, a Branka je policija privela u postaju, ali su izjavili kako vjeruju da od njega mogu dobiti neku korisnu informaciju vezanu za ubojstva.

Žitelji Varoša i danas su pod dojmom krvoprolića zbog kojega su sinoć na ulicama u njihovom kvartu bili samo policajci.

Istodobno, Na Faceook profilu Filipa Z. ljudi ostavljaju poruke podrške i razumijevanja. ‘Da je pravosuđe odradilo svoje do ovoga ne bi došlo’, ‘Isuse, molim te zaštiti ovog mladog čovjeka, neka mu se pravosuđe maksimalno smiluje’, ‘Kad nepravda postane zakon,otpor postane dužnost. Ljudino drži se i izdrži! Hrvatska te voli,tvoj narod je uz tebe’, neke su od poruka upućenih Filipu Z.

Na Facebooku je otvorena grupa podrške 25-godišnjaku privedenom za trostruko ubojstvo u kojoj građani pozivaju da počnu prikupljati sredstva za odvjetnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.