Trostruki ubojica s Brodarice uskoro odlazi u toplice u pratnji majke

Boris Luketa (59) iz Primoštena, koji je osumnjičen za ubojstvo supružnika Hakije i Milke Keranović te Ivana Bajića na Brodarici u travnju ove godine, bit će prebačen u Krapinske toplice u pratnji majke nakon što je gotovo pet mjeseci odležao na šibenskoj kirurgiji, doznaje Šibenski portal.

Luketino stanje se s vremenom poboljšavalo pa je mogao donekle i komunicirati na mote, ali još uvijek ga nije ispitala policija ni državno odvjetništvo. Liječnici se nadaju kako bi terapija u toplicama mogla dati rezultate, međutim ne očekuju previše.

Luketa je još uvijek u prilično slabom stanju i pitanje je hoće li ikad biti sposoban za suđenje. Ako medicinski vještaci utvrde da je pokušajem samoubojstva nepovratno oštetio mozak, on bi mogao biti proglašen raspravno nesposobnim, odnosno mogao bi izbjeći optuženičku klupu.

Osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Brodarici, među njima i Ivana Bajića zvanog Pajdo koji je svojedobno bio tjelohranitelj ‘kralju zagrebačkog podzemlja’, još uvijek čuva policija zbog straha od odmazde, a takav će biti i slučaj u toplicama.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku sumnjiči Luketu za trostruko ubojstvo, a motiv je dug viši od 400 tisuća eura. Toliko mu je, naime, bio dužan Kemal Keranović (51), sin ubijenih supružnika Keranović. Kada je Luketa shvatio da mu Kemal neće vratiti novac te da ga je prevario, isplanirao je iz osvete ubiti Kemala, njegove roditelje i Ivana Bajića Pajdu koji se umiješao u slučaj.

Luketa je, kako sumnja tužiteljstvo, bez dozvole nabavio dva pištolja sa streljivom i došao u Brodaricu ispred kuće obitelji Keranović. Najprije je pred kućom sreo Bajića u kojeg je ispalio nekoliko metaka te ga na mjestu ubio. Potom je ušao u kuću Keranovićevih gdje je pucao na Hakiju, međutim on je uspio pobjeći kroz prozor. U njegove roditelje je ispalio nekoliko hitaca i ubio ih, također na mjestu događaja.

Osam sati nakon zločina, Luketa si je pucao u usta tijekom pregovora o predaji na Brodarici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.