U listopadu već 20 prometnih nesreća

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu, odnosno u vremenu od 28. rujna do 4. listopada na našem području se ukupno dogodilo 20 prometnih nesreća, 5 prometnih nesreća u kojima je 6 osoba lakše ozlijeđeno i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Najveći broj prometnih nesreća dogodio se na području Šibenika i to njih 17 u kojima je 5 osoba lakše ozlijeđeno. Na području Drniša  zabilježena je  1 prometna nesreća s materijalnom štetom, dok su na području Knina zabilježene 2 prometne nesreće.

Uzroci ovih prometnih nesreća su  neprilagođena brzina kretanja vozila ,nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno uključivanje u promet i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti .

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno poduzeto 499 mjera.

Osim toga, 8. listopada 2015.g. na D33 u 10,35 sati, zatečen je 40-godišnji vozač da upravlja osobnim automobilom Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola. Tom prilikom vozaču je izmjerena koncentracija od 1,86 promila alkohola .Protiv vozača je podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.