U Pirovcu unuk nasamario djeda: Dao mu 500, a traži pola mil. kuna

Splićanin (39) prije četiri godine s djedom (84) iz Pirovca zaključio je ugovor o doživotnom uzdržavanju.

Obvezao se da će djedu osigurati prehranu, liječničku pomoć, smještaj te da će snositi sve njegove troškove. Djed mu je zauzvrat dao svu imovinu. Problemi su počeli već 2012., nakon šest mjeseci zajedničkog života. Unuk se odselio u Split, ali i prestao poštovati ugovor, zbog čega ga sad tereti Općinsko državno odvjetništvo Šibenik. Prestao mu je plaćati režije, a djedu je jako narušeno i zdravlje. Na imovinu su “legle” i ovrhe, pa je djed ostao i bez prihoda.

Pohlepnom unuku ni to nije bilo dovoljno, pa je krajem 2012. rekao djedu da će muposuditi 500 kuna ako potpiše zadužnicu kojim se obvezuje na povrat novca. Vjerovao je unuku i opet nasjeo. Splićanin je iza broja 500 dopisao još tri nule, pa je ispalo da mu je djed dužan pola milijuna kuna. Sve je to ovjereno kod bilježnika.

Kako doznajemo, unuk je sve negirao. U sklopu istrage svjedočila je unukova majka, djedova kći. Navodno je istražiteljima rekla kako je sin i nju pokušao slično prevariti. Odvjetništvo za unuka iz pakla traži kaznu od devet mjeseci uvjetno, s rokom kušnje od dvije godine. Djed je sad u staračkom domu, a na sudu je pokrenuo i pobijanje ugovora o uzdržavanju. Susjedi iz Pirovca kazuju kako je riječ o obitelji za koju su i ranije čuli da je bilo svađa zbog imovine.

IZVOR: 24sata.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.