U samo šest noćnih sati na šibenskim cestama zaustavljeno 16 pijanih vozača

U ciljanoj policijskoj akciji usmjerena na vozače pod utjecajem alkohola i droga u noći sa subote na nedjelju u samo šest sati policija je zaustavila 16 vozača za koje je utvrđeno da su vozili pod utjecajem alkohola, dok su se tri vozača odbile testirati na droge.

Uz to na području Knina jednom je vozaču izmjerena koncentracija alkohola od 2,83 promila, zbog čega je uhićen i uz optuži prijedlog doveden sucu. Na autocesti vozaču koji je jurio 214 kilometara na sat naplaćena je novčana kazna od dvije tisuće kuna.

U proteklom tjednu na našem području ukupno se dogodilo 19 prometnih nesreća, od kojih jedna u kojoj je jedan pješak teško ozlijeđen, dok su ostale nesreće bile sa materijalnom štetom.

Najčešće greške koje su prethodile nesrećama su neprilagođena brzina kretanja, nepoštivanjem prednosti prolaska te nedržanjem razmaka, nepropisnim skretanjem i vožnjom unazad.

Tijekom tjedna utvrđeno je i sankcionirano 526 prometnih prekršaja među kojima  170 nepropisne brzine, 34 upravljanja pod utjecajem alkohola, 93 nekorištenja sigurnosnog. pojasa, 33 upotreba mobitela tijekom vožnje te 46 nepropisnog uključivanja u promet. Zbog počinjenih prekršaja iz prometa je isključeno 43 vozača i 13 vozila, a 3 recidivista su uhićeni i dovedeni prekršajnom sucu na žurni prekršajni postupak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.