U Vukovaru i dalje traje potraga za majkom dječaka: ‘Stefan se tako radovao vrtiću’

Policija i HGSS i dalje intenzivno tragaju za tijelom Željke Š. (28) koja je u petak skočila u Dunav kako bi spasila sina (4) koji se utopio.

Maleni Stefan koji se u petak utopio radovao se što će ići u vrtić, otkrili su nam njegovi rođaci.

Baka dječaka i Željkina majka svjedočila je tragičnom događaju. Neslužbeno smo saznali da je bolesna te da se o njoj brinula kći Željka, doznajem 24 sata.

-Željka je bila u kratkoj vezi s mojim nećakom Dejanom. Dobili su sina Stefana i potom se razišli. O dječaku je brinula majka, ali je Dejan imao pravo viđanja. Imali su nesuglasica, ali je Željka bila dobra majka koja se odlično brinula za dječaka. Nije bila zaposlena i živjela je s majkom od njene mirovine i alimentacije koju je Dejan davao za malenog. Svi smo u šoku. Baš nedavno smo bili s malenim kada ga je Dejan doveo i radovao se što će ići u vrtić. Dejan je shrvan. Pozvali su ga u bolnicu na patologiju na prepoznavanje tijela. Zanijemio je kada je vidio svog Stefana. Svima nam je nejasno što se to dogodilo na obali Dunava. Imamo sto pitanja. Ali će vjerojatno ostati bez odgovora jer, eto, ni Željke nema – kazao je Dejanov ujak koji je, kao i mnogi građani Vukovara, potresen došao na obalu rijeke, na mjesto tragedije. Prekrštenih ruku tiho je hodao uz rijeku Dunav i tražio bilo kakav trag koji bi upućivao na to da je upravo tu bio njihov maleni Stefan.

– I dalje tragamo za ženom. Pretražujemo desetak kilometara nizvodno. Za sada rezultata nikakvih nema. U početku smo se nadali da tražimo živu osobu, ali sada je već prošlo 24 sata. U subotu smo u potragu uključili i potražne pse za detekciju tijela. Spasioci u tri čamca pretražuju rijeku dok ronioci metar po metar pretražuju svaki metar dna Dunava koji je, posve mutan i vidljivost pod vodom je najviše desetak centimetara. U njemu ima puno granja, kamenja, raznih ostataka i nadamo se da ćemo upravo na takvom mjestu naći tijelo nestale žene. No, ako je tijelo ostalo na površini, moglo je otploviti i daleko dalje – kazao nam je u subotu Zlatko Becić, voditelj akcije HGSS u Vukovaru.

Foto: Screenshot 24 sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.