U Zagrebu upucan vlasnik portala Dnevno.hr i Dnevno.rs, Michael Ljubas

Oko 18 sati i 50 minuta u Zagrebu, na benzinskoj pumpi u Selskoj ulici dogodila se pucnjava. Ranjen je vlasnik portala dnevno.hr i novina 7dnevno. Iako sve upućuje na to da je riječ o sačekuši, odvjetnik Zvonimir Hodak tvrdi da je razgovarao s Ljubasom i da je bila riječ o pokušaju pljačke.

Policija nije službeno potvrdila neslužbene informacije da je ranjen Michael Ljubas, poduzetnik i vlasnik, između ostaloga i portala dnevno.hr, već je objavila samo da je ranjen 47-godišnji muškarac koji je prevezen u bolnicu Sestara milosrdnica.

Ranjen je u nogu. Očevid je u tijeku, a za počiniteljem je pokrenuta intenzivna potraga.

iSPALJENO VIŠE HITACA

Napadač je navodno stigao na motoru, a ispalio je više hitaca. Osim što je ranjen Michael Ljubas propucano je i nekoliko automobila što su bili parkirani u blizini.

Navodno je upucan u trenutku kada je izlazio iz svog vozila, što bi govorilo u prilog tome da je riječ o sačekuši, odnosno da je bio ciljana meta napada.

Na mjesto događaja stigao je osobno i šef zagrebačke kriminalističke policije Danijel Žugel.

Istražiteljima bi mogle pomoći i snimke nadzornih kamera s benzinske postaje kod koje se napad dogodio.

Sumnja se da je napadač ili više njih dočekao Ljubasa kod benzinske postaje ili da ga je pratio. U blizini se naime nalazi sjedište njegove tvrtke. Prema nekim navodima, žrtvu su čekali u obližnjem kafiću.

Odvjetnik Hodak tvrdi da je ranjen slučajno

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, izvijestila je policija koja ni u jednoj izjavi, kao niti prvoj SMS poruci medijima nije spomenula da je na benzinskoj postaji u Selskoj u pitanju bila pljačka ili pokušaj tog nedjela. Da nije riječ o ‘običnom’ zločinu svjedoči i podatak da su na očevidu uz mnoštvo kriminalističkih službenika bili i visokorangirani policijski dužnosnici.

No, odvjetnik Zvonimir Hodak za Hinu je izjavio da je razgovarao s Ljubasom koji tvrdi da je ranjen u pokušaju pljačke na benzinskoj postaji.

“Razgovarao sam s Ljubasom i on tvrdi da je bio pokušaj pljačke tijekom koje je došlo do pucnjave, a on je pogođen metkom u bedro”, rekao je Hodak.

Hodak smatra kako nije bila riječ o tzv. sačekuši, a što navode pojedini mediji. “Sačekuša ne završava jednim metkom u nogu, nego s puno metaka u trbuhu ili glavi”, ustvrdio je Hodak.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.