Ugašen požar na otoku Kornatu, izgrojela trava i nisko raslinje

Arhiva

Dva airtractora i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tisno i Murter-Kornati ugasili su u nešto prije 17 sati požar na otoku Kornatu, doznajemo u Županijskom centru 112.

– Požar je  lokaliziranim nešto prije 15,30 sati, a ugašen u 16,52. Gasili su ga dobrovoljci iz DVD-ova Tisno i Murter-Kornati i dva airtractora. Izgorjelo je tisuću puta tisuća metara površine s niskim raslinjem, travom i nešto masilna, doznajemo u Županijskom centru 112.

Starije

Požar koji je oko 11,30 sati planuo u uvali Vrulje na Velikom Kornatu, trenutno gase dobrovoljci iz DVD-a Murter i Tisno, a iz zraka im pomažu i dva air tractora, doznajemo u Centru 112 Šibensko-kninske županije.

– Prema posljednjim informacijama s kojima raspolažemo, požar bi kroz pola sata mogao biti lokaliziran. Gori trava i nisko raslinje, na istoj lokaciji gdje je prije 10 godina stradalo 12 vatrogasaca – kazao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.