Operacija rezultirala uhićenom četvorkom

Uhićeni splitski dobavljači droge i šibenski dileri. Sve je krenulo istresanjem heroina kroz prozor auta

Krim policija dovršila je kriminalističko istaživanje nad 49-godišnjakom, 45-godišnjakom, 42-godišnjakom i 37-godišnjakinjom osumnjičenima za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, dok su 45-godišnjak i 42-godišnjak osumnjičeni i za omogućavanje trošenja droga.

Osumnjičenog 45-godišnjaka i 42-godišnjaka u Opel Corsi šibenskih registracija u ponedjeljak oko 22.30 sati na izlazu s autoceste A1, čvor Šibenik, zaustavila je krim policija. Autom je upravljao osumnjičeni 42-godišnjak, dok je na mjestu suvozača bio 45-godišnjak koji je pri usporavanju automobila kroz prozor istresao smeđu praškastu tvar karakterističnog izgleda za heroin, a što je kasnije utvrđeno očevidom.

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku pretražen je osobni automobil Opel Corsa, kojega koristi osumnjičeni 45-godišnjak, gdje je pronađeno i od njega oduzeto 1,8 grama heroina, a po nalogu Županijskog suda u Splitu, krim policija PU splitsko-dalmatinske pretražila je stan osumnjičene 37-godišnjakinje, gdje je pronađeno i od nje oduzeto nešto više od 7.000 kuna i digitalna vaga s vidljivim tragovima heroina. Pretragom stana osumnjičenog 49-godišnjaka u Splitu pronađeno je 1,7 grama heroina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni 45-godišnjak i 42-godišnjak neovlašteno posjedovali 1,8 grama heroina namijenjenog daljnjoj prodaji, te da su u razdoblju od travnja do srpnja neovlašteno prodavali i omogućavali trošenja droga konzumentima s našeg područja, dok su osumnjičeni 49-godišnjak i osumnjičena 37-godišnjakinja u vremenu od 21. lipnja do 22. srpnja u više navrata prodali heroin osumnjičenom 45-godišnjaku i 42-godišnjaku.

Nad četvoricom osumnjičenih za kaznena djela droga, svi osumnjičeni su nakon kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, završili u pritvoru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.