ULOV NA LOZOVCU: Kod 51-godišnjaka našli 13 bombi, 10 mina, 2 zolje, 14 kg eksploziva, 318 komada streljiva

Ilustracija/Arhiva

U Policijskoj postaji Šibenik je provedeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom osumnjičenim za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksploziva.

Jučer, 13.srpnja na predjelu Lozovca na otvorenom prostoru su policijski službenici ove Policijske postaje postupajući po prethodno prikupljenim saznanjima pronašli i izuzeli 13 bombi, 10 mina, 10 upaljača za mine, 1 tromblon, 2 zolje, 36 kapisli, 14.5 kg eksploziva, 70 m štapina, 5 okvira s jednim nožem za automatsku pušku i 318 komada raznog streljiva ,  za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je neovlašteno posjedovao 51-godišnjak.

Eksploziv i oružje 51- godišnjak je držao na otvorenom prostoru, pokriveno i ‘zakamuflirano’, i povremeno obilazio, saznajemo u policiji.

Protiv osumnjičenog 51-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.  Stavkom II Kaznenog zakona prijeti mu zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Povodom ove zapljene policija apelira na građane:

–  Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Također podsjećamo građane, koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim. Apeliramo na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično. Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak –

foto: ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.