Umrla Jasna Babić, novinarka koja je razotkrila zagrebačku mafiju

Jasna Babić, doajenka hrvatskog novinarstva, umrla je danas u 60. godini života u zagrebačkoj klinici Jordanovac, javilo je Hrvatsko novinarsko društvo.

Rođena je u 1957. godine u Zadru, a novinarstvom se počela baviti osamdesetih godina u omladinskim listovima poput Poleta. Kao ratna reporterka je radila za veći broj redakcija, a napisala je i dvije knjige, Urota Blaškić i Zagrebačka mafija.

Dobitnica nagrade Marija Jurić Zagorka za istraživačko novinarstvo za 1996. godinu i nagrade za životno djelo Otokar Keršovani za 2016. godinu.

Tada je izjavila: “Slobodu nam nitko neće dati, novinari imaju onoliko slobode koliko su je sami napravili. Ni više ni manje. I ne želim uopće da mi Sabor, da mi bilo tko jamči slobodni prostor, jer to znači da mi je darovan. Kad je nešto darovano, kad je sloboda darovana, bila to i sloboda novinarstva – onda se brate mili može i oduzeti. Onaj tko daje taj i uzme’, piše Telegram.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.