Uništena podmorska mina koja je jučer pronađena kod otočića Mala Kurba na Kornatima

U akvatoriju Dugog otoka sinoć je organizirano uništenje podmorske mine koja je jučer pronađena u uvali otočića Mala Kurba na Kornatima, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva.

Protubrodska mina se oko 11.20 sati nasukala u plićini uvale otočića Mala Kurba gdje su službenim plovilima prevezeni pripadnici ronilačke jedinice Specijalne policijske postroje „ATJ Lučko“, koji su minu izvukli na obalu te očevidom utvrdili da je riječ o podmorskoj protubrodskoj mini promjera 1,5 metra koja je sadržavala oko 30 kg eksplozivnoga punjenja.

S obzirom na utvrđenu opasnost od detonacije, policijski službenici odlučili su protubrodsku minu uništiti kontroliranom detonacijom, što je obavljeno u 21.00 sati, nakon što je prethodno osigurano okolno područje otočića kao i pristup s mora poziciji detonacije.

Odmah po uništenju protubrodske mine MRCC Rijeka putem obalnih radio postaja uputila je obavijest o prestanku sigurnosnog upozorenja sudionicima u pomorskom prometu na zadarskom području nadzora sigurnosti plovidbe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.