USKOK razotkrio državnu ‘voćko’ mafiju: Krakovi sezali do Bilica, Konjevrata i Crnice

Playing slot machine

USKOK provodi istragu protiv 18 osoba s područja cijele Hrvatske koje sumnjiče da su postavljali nelegalne ‘voćko’ aparate u kafićima te tako nelegalno stekli čak 412 tisuća kuna. Kako neslužbeno doznajemo, takvi aparati zaplijenjeni su u lokalima po Bilicama, Konjevratima i u Crnici.

USKOK istragu provodi na temelju kaznene prijave Policijske uprave varaždinske, a osumnjičene tereti za zločinačko udruženje i nedozvoljene igre na sreću u sastavu zločinačkog udruženja, priopćilo je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH).

Istražitelji sumnjaju kako su se od siječnja 2016. godine do ožujka 2017. godina, dvojica prvookrivljenih povezali s vlasnicima i voditeljima kafića na području države da bi organizirali nedozvoljene igre na sreću, naravno bez odobrenja Ministarstva financija.

Vlasnicima kafića su osobno davali novac kao polog za isplatu eventualnih dobitaka igračima, ili su im novac u njihovo ime predavali njihovi jataci. Oni su po lokalima prethodno postavljali i prilagođavali ‘voćko’ aparate.

Da bi spriječili otkrivanje nezakonitih aparata, jedanaestero okrivljenika preko interneta su ulazili na server i isključivali ih po potrebi.

Dio zarađenog novca zadržali su vlasnici kafića, a dio organizatori prevare za koje je USKOK predložio određivanje istražnog zatvora sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.