Uz pet požara vatrogasci reagirali i na dvije lažne dojave

Proteklog vikenda vatrogasci Šibensko-kninske županije gasili su pet požara, a dva puta su u subotu izišli i na intervencije po lažnim dojavama.

U nedjelju je vatra progutala oko 100 kvadrata trave u Tepljuhu kod Drniša. Dojava požara stigla je u 20.28 sati, a vatrogasci JVP Drniš vatru su ugasili u 21.05 sati.

U subotu je oko 12 sati izbio požar u Vodicama na području Račica. Na intervenciji izišla 22 vatrogasca s osam vozila javne vatrogasne postrojbe Vodice i Šibenik te DVD-a Vodice, Zaton, Pirovac i Tisno. Opožareno je 3,5 hektara niskog raslinja i borove šume, a požar je ugašen u 14.25 sati.

Dojava da gori na Zlarinu stigla je u 15.17 sati. Na intervenciju je izišlo osam vatrogasaca s dva vozila DVD-a Zlarin. Vatra je zahvatila oko 150 četvornih metara, a ugašena je u 16.20 sati.

Na području vodičkih Račica ponovno je planulo u 16.53 sati. Trojica vatrogasaca JVP Vodice vatru su ugasili u 17.26 sati, a izgorjelo je raslinje na površina od 800 kvadrata.

U subotu je oko 18.50 sati izbio požar u Gornjim Planjanima. Dvojica vatrogasaca JVP Drniš na površini od oko 400 četvornih metara, požar su ugasili u 19.45 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.