Veliki požar na Vranskom jezeru ugrozio staništa ptica

Foto: ilustracija

Oko 11 sati buknuo je požar u Parku prirode Vransko jezero. Gori šaš u močvarnom dijelu Vranskog jezera što otežava pristup gasiteljima pa je u pomoć pozvan kanader, javlja portal ezadar.

Iz JVP Zadar potvrdili su za ezadar da je požar izbio u ornitološkom rezervatu na granici s privatnim zemljištima i na kojem se nalazi jedno od najvećih staništa ptica u Europi.

– U Ornitološkom rezervatu je izbio požar i ugrožena su staništa ptica koja sada tamo obitavaju. Prvi su gašenju pristupili naši djelatnici i vatrogasci DVD Pakoštane, kasnije su stigli drugi gasitelji i kanader te se nadam da će se požar što prije ugasiti bez veće štete po floru i faunu, rekao je ravnatelj PP Vransko jezero, Danijel Katičin.

To je već drugo zlo koje u posljednjih mjesec dana ugrozilo staništa ptica u Ornitološkom rezervatu PP Vransko jezero, budući je velike štete već napravio led koji je prekrio Vransko jezero za posljednjih hladnoća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.