VIDEO: Epilog ‘kliškog pira’: Zbog pucnjave policija podigla prijave protiv dvojice svatova

“Kliški pir” naziv je videouratka objavljenog na Youtubeu, u povodu koje je splitska policija kazneno prijavila dvojicu muškaraca, a kriminalističko istraživanje upereno protiv najmanje još dvije osobe se nastavlja. Naime, u filmiću koji traje malo dulje od dvije minute nekoliko muškaraca, uz glazbenu pratnju romskih trubača, bez prestanka pucaju iz pištolja i kalašnjikova u zrak, iznad glava uzvanika. Jedan od veselih svatova baca i eksplozivnu napravu, što društvo u svečanim odijelima, kao i mladence, ni najmanje ne uznemirava prije ulaska u jedan dugopoljski restoran.

Sve se odigravalo oko 20 sati, a ugostiteljski objekt je smješten u prodajnom centru koji je u to vrijeme još bio otvoren pa su događaju svjedočili prestrašeni kupci koji su se tu slučajno zatekli.

Policija o samom događaju prošle subote nije zaprimila prijavu, ali je reagirala na saznanje o postojanju snimke, otkrivaju u PU Splitsko-dalmatinskoj. Pogledali su video, izašli su na teren, obavili očevid i otkrili glavne aktere. Zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom kazneno je prijavljen 28-godišnjak od kojega je oduzeta automatska puška, dok je zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom kazneno prijavljen 31-godišnjak.

Originalna snimka im je oduzeta.

IZVOR: Večernji.hr 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.