VIDEO Ugašena tri požara na šibenskom i vodičkom području. Vatra poharala 10 hektara

Jučer prije mraka vatrogasci su ugasili tri veća požara na šibenskom i vodičkom području koji su izbili u poslijepodnevnim satima.

U 18.08 sati ugašen je požar koji je planuo oko 15.46 sati u Njivicama. Taj je požar gasilo šest vatrogasaca JVP Šibenik s dva vozila te 22 pripadnika DIP Šibenik i DVD-a Bilice, Perković, Pirovac, Zablaće, Zaton i Šibenik s osam vozila. U gašenju požara sudjelovao je i zrkoplov Kanader. Vatra je zahvatila oko hektar trave i niskog raslinja.

Požar u Dubravi kod Šibenika, koji je dojavljen u 14.04 sati ugašen je u 18.09 sati, a zahvatio je 5,25 ha trave, niskog raslinja i borove šume. Na ntervenciju je izišlo sedam vatrogasaca JVP Šibenik s tri vozila, te DVD-i Brodarica, Perković, Šibenik i Zablaće s pet vozila i petnaest vatrogasaca.

pozar podi

Požar na predjelu Drčula u Vodicama koji je izbio oko 15.17 sati vatrogasci su savladali u 18.16 sati, a opožarena je površina od četiri hektara niskog raslinja i mješovite šume bjelogorice i crnogorice. S vatrom se borilo 10 vatrogasaca JVP Vodice te DVD-a Vodice, Zaton i Tisno s 5 vozila, a u gašenju je pomagao i jedan protupožarni zrakoplov Kanader.

Naslovna fotografija: Ivana Šimac Mehić/Facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.