Vještaci: Horvatinčić je mogao izbjeći nesreću

U nastavku suđenja Tomislavu Horvatinčiću za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je poginulo dvoje talijanskih nautičara, svjedočilo je troje vještaka. Utvrdili su kako je bilo dovoljno vremena i uvjeta da se nesreća izbjegne, javlja HRT.

– S obzirom na vremenske uvjete kobnoga 16. kolovoza 2011. te radarske snimke brzine i smjera kretanja plovila – Tomislav Horvatinčić imao je pune četiri minute da uoči jedrilicu stradalih talijanskih nautičara i izbjegne sudar. No nije mijenjao ni smjer ni brzinu, a motori njegova glisera nastavili su raditi i nakon što je prešao preko jedrilice – ustvrdili su prometni vještaci Ivo Matijanić i Mijo Radunović.

Horvatinčićeva jahta morala je izvesti manevar izbjegavanja sudara jer se jedrilica nailazila s desne strane. To su na kraju pokušali učiniti nesretni talijanski nautičari, no nalet glisera, nisu uspjeli izbjeći. A Horvatinčiću su, navode vještaci, samo tri sekunde bile dovoljne da izbjegne sudar.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.