VOZAČI OPREZ: U pet dana 11 prometnih nesreća na našim cestama

Od 16. do 22.studenog na našem području se ukupno dogodilo 11 prometnih nesreća. Srećom nije bilo poguibulih.Tri su prometne nesreće s tri lakše ozlijeđene osobe i osam prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom.

Deset prometnih nesreća dogodilo se na području Šibenika, od kojih su u dvije prometne nesreće dvije osobe lakše ozlijeđene, dok je na području Knina zabilježena jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Čak pet od 11 prometnih nesreća skrivila je neprilagođena brzina, a tri su se dogodile zbog nepoštivanja prednosti prolaska.

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno poduzeto 295 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (141), nekorištenje sigurnosnog pojasa (33), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (17), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (10), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 26 vozača i 12 vozila.

policija kontrola promet

U petak, 20. studenog je na našem području u koordinaciji s Policijskim upravama zadarskom, splitsko-dalmatinskom i dubrovačko-neretvanskom provedena zajednička istovremena preventivno-represivna akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila kao i ostalih uočenih prekršaja.

policija2

Tom prilikom je kontrolirano 116 vozila. 49 vozača vozilo je prevelikom brzinom, sedam ih je vozilo bez svjetala, četvero bez pojasa, a troje bez valjane vozačke dozvole.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.