VOZAČI, USPORITE: U šest dana 18 prometnih nesreća!

Od 30. studenog do 6. prosinca na šibenskom području ukupno je bilo 18 prometnih nesreća. Osam prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama: tri su osobe teže, a sedam ih je  lakše ozlijeđeno. Deset prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom.

13 prometnih nereća dogodilo se na području Šibenika:  Pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teže i dvije lakše ozlijeđene, te osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Na području Drniša su zabilježene tri prometne nesreće, od kojih su u dvije  prometne nesreće dvije osobe lakše ozlijeđene, a zabilježena je i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Na području Knina  bila je jedna prometna nesreća u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Neprilagođena brzina kretanja bila je uzrok 11 prometnih nesreća,  a nepropisno uključivanje u promet četiri.

Prema danima u tjednu prometne nesreće najčešće su se događale ponedjeljkom – čak šest, subotom, utorkom  i srijedom po tri, četvrtak dvije  te   petkom jedna.

Protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeto  je 566 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (350), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (18), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (10), tehnička neispravnost (5) ,i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 25 vozača i 15 vozila.

2. prosinca oko 21,15 sati u Vodicama je 30-godišnji vozač zatečen  da pod utjecajem alkohola upravlja automobilom marke VW Golf,  šibenskih registracijskih oznaka, a  izmjerena mu je koncentracija alkohola  od 1,52 promila.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.