Vruća nedjelja za vatrogasce. Osim Skippera gorjeli kontejneri i polja

JVP Šibenik/Facebook

Nedjelja je bila sve, ali ne i neradni dan za vatrogasce. Nakon požara koji je u sitne noćne sate progutao štekat kafića Skipper, od prijepodneva su zaredali požari kontejnera za smeće i otvorenog prostora. Lijepo vrijeme sigurno je pogodovalo poljoprivrednicima pa su krenuli u spaljivanje korova što nerijetko završi nekontroliranim širenjem vatre i pozivom vatrogascima.

U 11.29 sati zaprimljena je dojava o požaru kontejnera za smeće na Vidicima. Na intervenciju je izišla dvojica vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i požar ugasili u 11.35 sati.

Sat kasnije stiže dojava o požaru otvorenog prostora na području Vodica. Na intervenciju izišle JVP Šibenik i JVP Vodice s dva vozila i šest vatrogasaca. Izgorjelo je 1,2 hektara trave i niskog raslinja, a požar je ugašen u 14.12 sati.

U 17.45 sati dojavljen je požar otvorenog prostora na području Konjevrata. Gasila su ga trojica vatrogasaca JVP Šibenik. Požar je ugašen u 18.30 sati, a izgorjelo je pola hektara trave i niskog raslinja.

Niti pola sata nije bilo mirno kada izbija požar otvorenog prostora kod Dubrave. Ponovno interveniraju trojica vatrogasaca JVP Šibenik sa jednim vozilom. Požar je ugašen u 19.39 sati, a opožareno je 20 četvornih metara trave i niskog raslinja.

U 21.00 sat zaprimljena dojava o požaru kontejnera za smeće kod crkve sv.Frane u Šibeniku. Za 20 minuta ugasila su ga dvojica šibenskih vatrogasaca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.